Hoe plan ik de Jingles in, in Everestcast ? Print

  • 0

Jingles (compleet idee)

Een nieuwe jingle maken: eerst moet je je jingle-bestand uploaden naar de server, dat kan:

Via FTP door het bestand te uploaden naar de map /jingles/Server_<YOUR SERVER ID>/. Als je maar één server hebt, is de mapnaam /jingles/Server_1/

Om te uploaden via de WEB-interface, gaat u naar het gedeelte "Jingles" -> "Bestanden", daar ziet u twee blokken - één is een directorylijst van bestaande bestanden, een andere is een dropzone-box, u kunt een of meerdere bestanden slepen en neerzetten in dit vak en klik op "Uploaden" of u kunt op dit vak klikken en bestanden handmatig selecteren. Uw bestanden zouden in de drop-zope moeten verschijnen en u kunt op "Uploaden" klikken om ze te uploaden of op "Wissen" om uw upload te annuleren.

U kunt submappen maken in de jingles-map met uw FTP-client of met behulp van de WEB-interface door in het eerste vak op "Submap maken" te klikken.

Om uw bestanden naar een specifieke submap te uploaden, moet u deze in het eerste blok selecteren door erop te klikken en het label "Huidige map" in het tweede blok zal veranderen.

U kunt zoveel submappen hebben als u wilt. Net als bij uw belangrijkste audio-inhoud die u uploadt voor afspeellijsten, duurt het 5-10 minuten om het bestand op de server te verwerken.

Wanneer de bestandsverwerking is voltooid, is het tijd om de jingle in te plannen voor het afspelen. Navigeer naar het gedeelte "Jingles" -> "Jingles" en klik op de knop "Jingle toevoegen".

Eerst moet je selecteren welke jingle je wilt spelen in het veld "Jingle selecteren". U kunt selecteren:

enkel bestand dat je
willekeurige jingle hebt geüpload

willekeurige jingle uit een specifieke groep jingles. Je kunt bijvoorbeeld willekeurige jingles hebben die 's ochtends spelen, en verschillende jingles die' s avonds spelen. Met het gedeelte "Jingles" -> "Groepen" kunt u verschillende jingles in groepen indelen.
In het veld Type kunt u de jingle-afspeelmodus selecteren:

Uur: in dit geval kunt u ook de minuten van het uur instellen waarop de jingle wordt afgespeeld. als u het minutenveld instelt op bijvoorbeeld 15, wordt de jingle afgespeeld om 00:15, 01:15 enzovoort. De hele dag, elk uur op 15 minuten.

Dagelijks: dagelijkse jingle wordt elke dag op een bepaald tijdstip van de dag afgespeeld. Voorbeeld: als u het uur instelt op 06 en de minuten op 30, wordt er elke dag 06:30 uur gespeeld, eenmaal per dag.

Tussen nummers: dit type jingle wordt afgespeeld wanneer een nummer uit je afspeellijst is afgelopen en een ander nummer begint. U kunt het trackinterval ook instellen op 1, 2, 3 enzovoort, zodat de jingle bijvoorbeeld na elke 3e track wordt afgespeeld.
Vóór luisteraarverzoek: deze jingle wordt afgespeeld voor elk nummer dat door uw luisteraars is aangevraagd met een trackverzoekwidget, website of API. Eerst wordt de jingle afgespeeld, gevolgd door het gevraagde nummer.

Bij het starten van de afspeellijst: deze jingle wordt afgespeeld voordat een specifieke afspeellijst wordt afgespeeld. U kunt bijvoorbeeld een afspeellijst met de naam "Oldies" instellen voor afspelen om 12:00 uur in uw planner, als u het jingle-type instelt op dit type en "Oldies" kiest in de vervolgkeuzelijst voor de afspeellijst - de jingle wordt eerst om 12:00 uur afgespeeld en afspeellijst wordt direct na de jingle afgespeeld.

Mix jingle-optie is beschikbaar voor jingles die op een bepaald tijdstip worden afgespeeld. Als dit is ingeschakeld, zal de hoofdstream het volume verlagen tot een niveau dat u instelt en de jingle op vol volume "boven" de hoofdstream afspelen. Dus het nummer wordt op de achtergrond afgespeeld en er op vol volume overheen gerinkel, allemaal door elkaar gemixt. U stelt bijvoorbeeld een jingle in om om 12:00 uur af te spelen en een bepaald nummer is om 11:58 uur begonnen en duurt 10 minuten - om 12:00 uur wordt de jingle boven het nummer afgespeeld, het volume wordt verlaagd en het nummer keert terug naar het normale volume nadat jingle stopt met spelen.

De optie voor het onderbreken van het afspelen van nummers is beschikbaar voor jingles die op een bepaald tijdstip worden afgespeeld. Het kan gebeuren dat je een jingle inplant om om 12.00 uur te spelen en dat een ander nummer om 11.59 uur begint te spelen. Als deze optie AAN staat, onderbreekt jingle het huidige nummer, speelt het af en schakelt air over naar het volgende nummer. Als deze UIT staat, wordt de jingle niet afgespeeld totdat de huidige track stopt met spelen.

Deze optie is uitgeschakeld voor jingles die tussen afspeellijsttracks worden afgespeeld, omdat het in dat geval geen zin heeft.
Met de optie Opslaan in geschiedenis worden jingle-metadata (tracktitel en artiesttags) in de geschiedenis opgeslagen, en luisteraars zullen de metadata in hun spelers en widgets zien die de huidige track en trackgeschiedenis tonen. Als het uit staat, zullen luisteraars de jingletitel/artiest niet weten.

Met de meta-opties voor aangepaste artiest/titel kun je de originele titel en artiest van de track overschrijven van tags met je aangepaste tekst.
Nadat u alle opties hebt ingesteld, klikt u op "Opslaan" en de nieuwe jingle verschijnt in de jingles-lijst. U kunt deze jingle bewerken of verwijderen met de bijbehorende knoppen ernaast. Jingles worden direct toegepast, u hoeft uw radioserver niet opnieuw op te starten.

Met jingle-blokken kun je "blokken" jingles plannen wanneer verschillende jingles met elkaar worden gegroepeerd in een enkel blok dat zonder onderbrekingen wordt afgespeeld.

Oorspronkelijk is het ontwikkeld voor een schema waarbij een nummer kan worden ingepakt met in- en uitgaande jingles, zodat de IN-jingle als eerste begint te spelen, vervolgens de afspeellijsttrack (specifiek of willekeurig) als tweede en OUT-jingle aan het einde van het blok. Maar je kunt het ook op andere manieren gebruiken door alleen IN of OUT jingle te hebben met een track, of gewoon twee jingles zonder een track in het midden volledig.

Klik op "Nieuw blok toevoegen" om alle opties te zien.
Naam kan van alles zijn, luisteraars zien dit niet, dit is alleen voor jou.

De startjingle speelt eigenlijk aan het begin van het blok. Het kan een willekeurige jingle zijn van een specifieke groep of het kan leeg zijn.
Met de velden Afspeellijst en Track kunt u de track selecteren die in het midden wordt afgespeeld.

Eindjingle speelt aan het einde van het blok.
Planning is een beetje anders in vergelijking met de gewone jingles - hier selecteer je weekdagen, uren van de dagen en minuten van het uur waarop het blok in de lucht gaat.

Je kunt ook blokken gebruiken met een enkele, laten we zeggen, IN (start) jingle als je de manier waarop blokken beter gepland zijn prettig vindt.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug