Hoe maak ik een afspeellijst in Everestcast? Print

• 0

Afspeellijsten

Afspeellijsten komen vaak voor bij andere software en programma's - ze helpen u bij het organiseren van uw muziek. Standaard komt alle muziek die u naar de server uploadt in de afspeellijst "Alle muziek", u kunt het zien als een muziekbibliotheek met al uw inhoud. De afspeellijst 'Alle muziek' wordt standaard uitgezonden en u kunt deze afspeellijst niet verwijderen.
Scheduler wordt gebruikt om de afspeeltijden van afspeellijsten te beheren - wanneer het systeem moet overschakelen naar andere afspeellijsten (zie de documentatie in de sectie "Scheduler").

Het aantal afspeellijsten dat je hebt, is niet beperkt.
Om een ​​nieuwe afspeellijst te maken, klikt u op de knop "Nieuwe afspeellijst", voert u de titel voor de afspeellijst in, er is ook:

Shuffle-optie waarmee deze afspeellijst in willekeurige volgorde kan worden afgespeeld, anders wordt het precies afgespeeld zoals u de trackvolgorde in de afspeellijst instelt. Als u de volgorde van een nummer in een afspeellijst wilt wijzigen, kunt u het omhoog of omlaag slepen en neerzetten.

Met de optie M3u-afspeellijst importeren kunt u afspeellijsten importeren van programma's zoals RadioBoss, Winamp, enz., maar u moet alle bestanden uploaden voordat u de afspeellijst importeert. Met Importeren kunt u de volgorde van de afspeellijst instellen om overeen te komen met de volgorde in het m3u-bestand en het importeren zelf uploadt geen nummers naar de server.

Nadat de afspeellijst is gemaakt, kunt u er nummers aan toevoegen - klik op het "plus"-pictogram naast de titel van de afspeellijst of klik op de titel en klik op de knop "Bestanden toevoegen". U ziet een gemeenschappelijke bestandsstructuur aan de linkerkant en een gebied voor het neerzetten van bestanden aan de rechterkant.

Om bestanden aan uw afspeellijst toe te voegen, moet u ze selecteren in de boomstructuur - u kunt afzonderlijke bestanden of hele mappen en submappen toevoegen. Gebruik "Geselecteerde bestanden aan afspeellijst toevoegen" om de nummers toe te voegen. U kunt ook rechtstreeks submappen maken in deze boomstructuur door de bovenliggende map te selecteren, op de knop "Submap maken" te klikken en de naam ervoor in te voeren.

Gebruik de knop "Geselecteerde verwijderen" om bestanden of mappen van de server te verwijderen - die bewerking kan niet worden hersteld en verwijdert het geselecteerde element volledig van uw serverbestandssysteem.
Om bestanden naar de server te uploaden, moet u ze slepen en neerzetten naar het uploadgebied aan de rechterkant. Standaard worden alle nieuwe bestanden geüpload naar de hoofdmap, maar u kunt ook elke submap selecteren om te uploaden - klik gewoon op de gewenste map in de boomstructuur (dan zal het label "Huidige map" de geselecteerde mapnaam weergeven) en klik op "Uploaden" om de bestanden uploaden. Als u bestanden naar dit gebied laat vallen, worden de bestanden niet geüpload, dus zorg ervoor dat u op "Uploaden" klikt en u kunt ook afzonderlijke bestanden uit de uploadwachtrij verwijderen door op de link "Verwijderen" te drukken of klik op "Wissen" om de wachtrij volledig te wissen. Het duurt ongeveer 5-10 minuten voordat de nieuwe bestanden door het systeem zijn verwerkt en ze zullen beschikbaar zijn voor toevoeging in de boomstructuur. Bestanden worden gemarkeerd met "wordt verwerkt" terwijl de software werkt.

Zodra bestanden gereed zijn en u op "Geselecteerde bestanden aan afspeellijst toevoegen" heeft geklikt, worden de nieuwe bestanden aan het einde van de afspeellijst toegevoegd en gemarkeerd met een groene achtergrond. Gebruik je muis om ze te slepen en neer te zetten om hun volgorde in de afspeellijst te wijzigen.
Volg acties:

Met het "play"-pictogram kunt u deze track beluisteren in de speler Met de
knop Tags kunt u snel MP3-tags voor deze track bewerken. Standaard probeert het systeem de tracktitel en artiestnaam uit de bestandsnaam te halen als de titel-/artiestvelden leeg zijn. Klik op "opslaan" wanneer u klaar bent met bewerken.

Met de knop Bewerken kunt u MP3-tags voor het nummer bewerken en albumhoezen uploaden.
Gebruik de knop Verwijderen om het bestand afzonderlijk te verwijderen. Deze actie verwijdert het geselecteerde bestand niet van de server, het verwijdert alleen het nummer uit de afspeellijst. U kunt verschillende bestanden selecteren door op de selectievakjes ernaast te klikken en op de knop "Geselecteerde verwijderen" te drukken. In het dialoogvenster kunt u kiezen hoe u de nummers wilt verwijderen - alleen uit de afspeellijst of uit het afspeellijst- en serverbestandssysteem (niet herstelbare bewerking).

Afspeellijstacties:

Hernoemen/Verwijderen zijn veelvoorkomende acties Het
pictogram "Afspelen" voegt automatisch een evenement toe aan het schema om deze afspeellijst af te spelen, dus op deze manier kunt u geforceerd beginnen met het afspelen van de afspeellijst. Het zal in cirkels spelen totdat het volgende evenement in het schema staat.

Kopieer afspeellijst maakt afspeellijstkopie en geeft deze een titel van de originele afspeellijstnaam en een voorvoegsel "kopie" (gebruik "Hernoemen" om het een nieuwe naam te geven)

Met Excel-export kunt u deze afspeellijst downloaden in Excel-indeling.
Er is ook een manier om de afspeellijst te beheren door mappen en submappen op uw FTP te maken, dus wanneer u een bestand toevoegt aan een map op de server en de instelling "Afspeellijsten maken van mappen" is ingeschakeld in Instellingen - het geüploade bestand komt in de bijbehorende afspeellijst en als u het bestand (of de hele map met bestanden) verwijdert - wordt dat ook gesynchroniseerd met de afspeellijst