Overige Instellingen Everestcast instellen? Print

  • 0

Instellingen

Toon huidige DJ-naam in metadata - als dit selectievakje is aangevinkt - zal DJ-naam ook verschijnen in de huidige tracktitel, bijvoorbeeld als deze instelling is uitgeschakeld, zullen luisteraars "Rick Astley - Never Gonna Give You Up" zien als deze is ingeschakeld , het kan "DJ John Doe: Rick Astley - Never Gonna Give You Up" zijn. U kunt DJ-namen wijzigen in het gedeelte "DJ's".

Volume normaliseren (mp3gain) - als deze optie AAN is, berekent de software automatisch de volumeniveaus op de achtergrond met het hulpprogramma "mp3gain" en past die niveaus toe op de tracks, om het volumeverschil tussen de tracks te minimaliseren. Als volumenormalisatie erg belangrijk is voor uw station, kunt u elke andere normalisatiesoftware gebruiken voordat u uw muziek naar de server uploadt. Deze optie is alleen zinvol voor "Auto DJ"-uitzendingen.

Crossfade-tracks - lengte (in seconden) van de tracks crossfade, zorg ervoor dat u een waarde gebruikt die logisch is, want voor korte tracks (zoals jingles) als de lengte van de track kleiner is dan de crossfade-lengte, is crossfade niet van toepassing. Als u dit op 0 zet, wordt de crossfade volledig uitgeschakeld. Deze crossfade wordt ook toegepast wanneer DJ's van de ene naar de andere overschakelen.

Vermijd tracks van dezelfde artiest - hiermee kunt u voorkomen dat dezelfde artiest wordt herhaald in het opgegeven interval van tracks. Zorg ervoor dat je je "Artiest"-metatags hebt ingesteld om dit correct te laten werken. Overstem deze optie ook niet, bijvoorbeeld als je het instelt op iets enorms en je hebt niet een enorm aantal verschillende artiesten in je afspeellijst - de software kan nog steeds herhalingen maken als het geen verschillende artiesten kan vinden voor het interval dat je hebt ingesteld hier.

Luisteraars volgen verzoeken - selecteer interval tussen liedverzoeken. Als uw luisteraars een liedverzoek indienen - ze worden toegevoegd aan de verzoekwachtrij en worden uitgezonden met dit interval of onmiddellijk na indiening. Je kunt nummerverzoeken voor een bepaalde afspeellijst volledig uitschakelen wanneer je een evenement maakt in het gedeelte 'Scheduler'.

Lege afspeellijstmetadata - in het geval dat een deel van je afspeellijst leeg is (zoals je alle nummers ervan hebt verwijderd) of wanneer je account net is aangemaakt en niets heeft om af te spelen - dit is een speciale metadata die wordt getoond door de uitzendserver. Icecast/Shoutcast zendt stilte uit en stelt deze string in als de huidige tracktitel.

Gebruik statische metadata - als u deze optie inschakelt, worden de huidige tracktitels voor uw luisteraars verborgen. Gebruik de volgende optie "Statische metadata" (vrije tekst) om de tekenreeks in te stellen die in plaats daarvan wordt weergegeven voor de tracktitels.

Maak afspeellijsten van mappen - maakt automatisch afspeellijsten van mappen in de mediamap van uw server en houdt ze gesynchroniseerd. Zie het gedeelte "Afspeellijsten" voor een gedetailleerde beschrijving.
Maak jingle-groepen vanuit mappen - hetzelfde als hierboven, maar voor jingle-groepen. Zie "Jingles" voor meer details.

Lege DJ-metadata - sommige uitzendsoftware sturen de tracktitel alleen naar de server bij trackverandering, dus in sommige gevallen wanneer uw DJ verbinding maakt in het midden van de track - wordt de tracktitel niet verzonden en wordt deze reeks weergegeven aan uw luisteraars bij de huidige track titel.

Metadata van trackverzoek - wanneer een door de luisteraar gevraagd nummer wordt afgespeeld, bevatten de huidige trackmetadata aanvullende metadata, gedefinieerd door deze optie. %PERSON% macro's staan ​​voor de naam van de luisteraar en %MESSAGE% staat voor zijn bericht
Herstart server - de software zal deze radioserver automatisch starten in geval van storingen. Schakel deze optie uit als u een radioserver volledig wilt stoppen, anders wordt deze altijd automatisch gestart als u hem afsluit.

Mediabestandendirectory - u kunt de muziekdirectory (of "media"-directory) voor deze server naar een andere servermediadirectory schakelen. Op deze manier kan een mediamap worden gedeeld tussen verschillende radioservers.

Tune.in * - deze opties zijn voor Tune.in online catalogusintegratie. Als ze zijn ingesteld, stuurt de software automatisch tracktitels naar Tune.in.

lengte (in seconden) van de tracks crossfade, zorg ervoor dat u een waarde gebruikt die logisch is, want voor korte tracks (zoals jingles) als de lengte van de track kleiner is dan de crossfade-lengte, is crossfade niet van toepassing. Als u dit op 0 zet, wordt de crossfade volledig uitgeschakeld. Deze crossfade wordt ook toegepast wanneer DJ's van de ene naar de andere overschakelen.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug